Un gând

legeA existat dintotdeauna în mintea oamenilor o percepţie distorsionată cu privire la relaţia lor cu Dumnezeu.
Astfel că foarte mulţi oameni consideră că îndeplinirea unor ritualuri religioase, unele fiind chiar extrem de riguroase şi prohibitive, sunt suficiente pentru ca legătura lor cu Dumnezeu să fie considerată normală ba chiar apreciată.
Ceea ce ştim însă din Cuvântul lui Dumnezeu adică din Scriptură este că de fapt Dumnezeu are oroare de ritualurile îndeplinite mecanic din care lipseşte convingerea personală şi atitudinea interioară a inimii care să determine apoi practicile exterioare necesare. Domnul nostru Isus Cristos a condamnat cu vehemenţă în repetate rânduri comportamentul fariseilor care îndeplineau cu rigurozitate o sumedenie de practici exterioare considerate imposibile pentru noi cei de astăzi, dar care totuşi în ochii Domnului nu valorau nimic deoarece nu erau izvorâte dintr-o inimă curată, sinceră, smerită şi străpunsă de către Duhul lui Dumnezeu.
Nu ne putem înşela singuri având convingerea că respectând anumite practici şi îndatoriri religioase legătura noastră cu Dumnezeu este rezolvată. Ceea ce apreciază cu adevărat Dumnezeu este credinţa din inimă.
„Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. Căci prin credinţa din inimă secapătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,“ (Romani 10:9-10)
Credinţa din inimă ţine mai întâi de convingerile interioare ale omului şi apoi de aspectul exterior. Credinţa din inimă este credinţa care convinge mai întâimintea noastră că suntem păcătoşi şi nevrednici în ochii lui Dumnezeu şi astfel inima tânjeşte după împăcare şi iertare. Apoi credinţa din inimă este credinţa lăuntrică prin care acceptăm că destinul nostru este iadul iar cel mai bun lucru pe care-l merităm este moartea. Însă în acelaşi timp credinţa din inimă este şi convingerea că Domnul Isus Cristos este singura soluţie pentru salvarea sufletului nostru din pedeapsa veşnică iar prin acceptarea Lui ca Mântuitor şi Domn al vieţilor noastre căpătăm viaţa veşnică.
Credinţa din inimă este o credinţă vie care acţionează. Atunci când crezi cu adevărat nu mai rămâi cel care ai fost înainte. Pentru că în mod obligatoriu credinţa din inimă este o credinţă care schimbă viaţa noastră. Credinţa din inimă produce în noi naşterea din nou. Când ai o credinţă din inimă Cristos nu te lasă la fel.
Astfel că din om vechi, El face om nou, cu gânduri noi, cu simţăminte noi, cu minte nouă, cu idealuri noi, cu fapte noi, cu dorinţe noi, în care se vede limpede amprenta lui Dumnezeu.

Noi nu îl putem păcăli pe Dumnezeu cu forme exterioare fără să avem interiorul transformat. Doar credinţa din inimă ne face neprihăniţi în ochii lui Dumnezeu şi ne oferă privilegiul unei legături autentice cu El. Frângerea firii noastre în faţa crucii lui Cristos, mărturisirea sinceră a păcatelor, implorarea iertării Lui, convingerea că doar Cristos cel mort şi înviat şi nimeni sau nimic altceva nu mă poate mântui şi credinţa necondiţionată în puterea Lui de transformare îmi vor da certitudinea că sunt o persoană iertată, înnoită şi cu viitorul veşnic asigurat.
Dar o astfel de credinţă nu se poate obţine nici din noi înşine, nici de la alţi oameni ci numai de la Dumnezeu prin
întâlnirea personală cu El. Cere-i şi tu lui Dumnezeu să îţi dea credinţa din inimă ca să poţi primi mântuirea. Deschide-ţi inima în faţa Cuvântului Său şi lasă sămânţa bună să rodească o credinţă după voia lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s