Practica discreției

„Ci tu, când faci milostenie, sã nu știe stânga ta ce face dreapta,discretia
pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; și Tatãl tău, care
vede în ascuns, îți va răsplãti.“ (Matei 6:3-4)

Există o mare ispită în fiecare din noi: dorința ca și alții să cunoască acțiunile și faptele noastre onorabile. Deși bine intenționați în acele acțiuni, parcă ne simțim mai confortabil dacă află și alții detalii despre slujirea noastră. Așa se face că dacă vizităm un bolnav, vrem ca și alții să știe unde am fost noi, dacă am ajutat pe cineva în criză, ne simțim bine când mai știu și alții despre acest lucru. Oare să existe teama că acele acțiuni vor trece neobservate și astfel vor rămâne nerăsplătite? Sau este vorba pur și simplu de gâdilarea firii noastre pământești?
Ceea ce ar trebui să știm fiecare dintre noi este că lui Dumnezeu îi place discreția.
Când vrem să facem o lucrare de slujire nu trebuie să ne temem că aceasta va trece neobservată. Se poate întâmpla ca oamenii să nu observe efortul și slujirea noastră, dar Dumnezeu vede întotdeauna. El nu vede doar lucrurile din exterior. Dumnezeu nu vede doar lucrurile făcute în văzul tuturor. El este un Dumnezeu care vede în ascuns. Chiar și cele mai tainice gânduri îi sunt descoperite. Cele mai ascunse acțiuni ale noastre, sunt deplin descoperite înaintea ochilor Lui.
Domnul Isus ne-a învățat practica discreției. El ne-a spus să ne rugăm în ascuns.
Tot El ne-a învățat că atunci când facem milostenie să o facem în ascuns. Când ajutăm pe cineva, când vrem să-i fim alături, când ne oferim sprijinul, este bine să o facem cu discreție, fără publicitate. Atunci Dumnezeu știe că o facem pentru El, nu pentru a fi remarcați de alți oameni, nu pentru apreciere, nu pentru căutarea unei glorii trecătoare.
Iar Dumnezeu nu rămâne dator. Niciodată. Slujirea discretă, ascunsă de ochii celorlalți oameni nu va rămâne în anonimat. Dumnezeu vede și Dumnezeu știe să răsplătească în felul Său și la vremea Sa pe toți cei care au înțeles și iubesc disciplina discreției.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s