Suspiciunea și neîncrederea

dolarDoi frați gemeni au avut ca și moștenire de la părinții lor un magazin, o prăvălie.
Într-o zi, unul din ei a lăsat un dolar deasupra pe tejghea și a plecat să aranjeze ceva în spatele magazinului. A uitat să pună dolarul în sertar. După câtva timp l-a întrebat pe fratele lui dacă a pus el dolarul în sertar. Acesta mirat, a răspuns că nu a văzut nici un dolar pe tejghea. Celălalt nu l-a crezut. Imediat suspiciunea și neîncrederea au pătruns între ei și cei doi frați au ajuns să nu mai vorbească unul cu celălalt, ba mai mult au făcut un zid pe mijloc și au făcut două magazine în loc de unul. Așa au trecut douăzeci de ani.

Într-o zi, un domn a intrat în prăvălia unuia dintre cei doi frați și i-a spus bună ziua, apoi a plecat ochii și a istorisit că în urmă cu douăzeci de ani a trecut pe lângă vitrina magazinului lor, și fiind flămând pentru că nu mâncase de mult, deși nu a furat niciodată, atunci însă a fost prea greu să nu o facă. A zărit dolarul pe masă, și nefiind nimeni în jur, l-a luat cu strângere de inimă împotriva principiilor creștine insuflate de părinții lui. Acum după atâta timp, a venit să-și ceară iertare și să plătească paguba adusă cu toată dobânda.

Când a ridicat acest om ochii, proprietarul plângea. Nu a zis nici un cuvânt, dar l-a luat de mână și l-a dus în celălalt magazin al fratelui său și l-a rugat să spună și acestuia aceeași poveste. La sfârșit, omul se mira cum de povestea lui în loc să producă indignare, a produs atâta plâns. Doi frați nu au știut ce-i mila și au trăit în dușmănie, în suspiciune, în neîncredere 20 de ani!
Sunt convins că cei doi frați au stricat zidul și au revenit la un singur magazin în loc de două.

Câte situații din lume nu s-ar putea rezolva dacă oamenii ar ști să comunice și să evite suspiciunea și neîncrederea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s