Biserică creștină din Hamburg, transformată în moschee

Din păcate….  sad semn

În biserica Carpenaum din Hamburg s-au putut auzi luni, dupa o lungă perioadă, din nou rugăciuni. Însă, de data aceasta aparțin musulmanilor.

Fosta biserica creștină a fost preluată de comunitatea musulmană și transformată, cu ajutorul unor sponsori generoși, în moschee. Kuweit a donat pentru acest proiect 1,1 milioane de euro. La ceremonia de inaugurare au participat adjunctul consulului Kuweitului, Hamad Ali Alhazim și consulul general al SUA, Nancy Lynn Corbett.

Biserica a fost achizitionată de musulmani în 2012, după ce timp de zece ani a stat goala, mentionează Die Welt. La inceputul lui 2014 a inceput transformarea in moschee, sub sloganul „Biserica în exterior, moschee în interior”. Costul total al preschimbarii a fost de 2,5 milioane de euro.

Moscheea va fi gata pentru a găzdui ceremonii religioase în primavara lui 2016. Biserica a apartinut congregatiei evanghelic-luterane, insa aceasta nu a mai avut bani pentru renovare si intretinere.

sursa: www.aktual24.ro/

moschee-610x300 germany-kapernaum-kirche-hamburg

Luca 18:8 „…. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”

Luca 21:36 „Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.” 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: