Anul școlar 2015-2016 la Liceul Teologic Baptist Reșița

 

      sigla ltbLiceul Teologic Baptist Reșița, unitate de învățământ de stat cu personalitate juridică va funcționa în anul școlar 2015-2016 cu 4 cicluri de învățământ acreditate în 6 locații (Reșița – 2 locații, Bocșa – 2 locații, Oțelu Roșu, Moldova Nouă), cu 32 de clase(12 grupe de grădiniță, 12 clase primare, 4 clase gimnaziale și 4 clase liceale) și 601 elevi.

    Clopoțelul a sunat cu ocazia debutului anului școlar 2015-2016 în cadrul festivităților de deschidere a noului an școlar în următoarele locații:

 1. Secția Moldova Nouă

Duminică, 13 septembrie 2015, ora 10.00 la secția Moldova Nouă au fost prezenți următorii invitați: Laszlo Demeter, director ACSI pentru regiunea Europa (sediu Budapesta), ing. Lupu Matei (primarul Orașului Moldova Nouă), pastor Gigel Olariu (fondator Școala Primară „Harul” Lugoj). Biserica Creștină Baptistă „Maranata” Moldova Nouă a fost reprezentată de pastorii bisericii locale Varan Sabin și Ioan Popescu. Liceul Teologic Baptist Reșița a fost prezent prin prof. Ciorba Diana(director adjunct) și prof. Szucs Alexandru(director).

La secția Moldova Nouă funcționează două cicluri de învățământ cu un număr de 71 elevi:

– învățământ preșcolar cu 2 grupe de grădiniță program normal

– învățământ primar cu 2 clase

 

 1. Sediu școlii, Reșița, Aleea Tineretului, nr. 9

Luni, 14 septembrie 2015, ora 9.00 la sediul liceului au fost prezenți următorii invitați: Laszlo Demeter, director ACSI pentru regiunea Europa(sediu Budapesta), Comora Petronela(reprezentant al Primăriei Municipiului Reșița), pastor Dragu Petru(vicepreședinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Caraș-Severin), pastor Daniel Bărnuț(Biserica Creștină Baptistă nr.1 Reșița), pastor Bancsov Zoli(Biserica Creștină Baptistă „Betel” Reșița), pastor Ciprian Bârsan(Biserica Creștină Penticostală „Izvorul Vieții” Reșița).

Directorii Liceului Teologic Baptist Reșița(prof. Szucs Alexandru și prof. Ciorba Diana) au coordonat festivitatea de deschidere, în cadrul căreia a fost înmânata distincția de șef de promoție 2015 absolventei Raluca Iacobici, iar profesorii implicați în pregătirea examenelor naționale au fost felicitați pentru obținerea promovabilității de 100% atât la Evaluarea Națională pentru elevii clasei a  VIII-a (prof. Micșa Ileana și prof. Macovei Daniela), cât și la Bacalaureat(prof. Cocârțău Luță, prof. Bălean Cristian, prof. Circu Delia). La festivitate a participat un grup coral care și-au adus contribuția prin cântări.

La sediu școlii  funcționează următoarele ciclurile de învățământ:

 • Învățământ preșcolar cu 2 grupe de grădiniță program normal
 • Învățământ primar cu 5 clase
 • Învățământ gimnazial cu 4 clase
 • Învățământ liceal cu 4 clase

În total funcționează 15 formațiuni de studiu și 288 elevi, precum și internat școlar cu un număr de 51 de elevi cazați.

 

 1. Grădiniță cu Program Prelungit – Casa „Timotei” Reșița(str. Romanilor, nr. 16)

Luni, 14 septembrie 2015, ora 11.00, la Casa „Timotei” Reșița a fost deschisă o nouă locație(a șasea locație) a Liceului Teologic Baptist Reșița cu o nouă formă de învățământ, învățământ preșcolar cu program prelungit.

Spațiul amenajat în totalitate și pus la dispoziție gratuit de către Biserică Creștină Baptistă nr.1 Reșița a fost dotat cu cele necesare pentru o bună funcționare de către Bordul Canadian al „Casei Timotei”, Asociația „Pro Schule Ost” Elveția și Asociația „Hoffnung fur eine neue Generation” Germania și Biserica Creștină Baptistă nr. 1 Reșița.

Festivitatea de deschidere a avut loc în prezența următorilor invitați: Laszlo Demeter(director al Asociației Internaționale a Școlilor Creștine pentru regiunea Europa), prof. Manuela Stan (Inspector școlar – Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin), Nicolae Vlădulescu(director Teatrul de Vest Reșița și consilier al Președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin), Valeria Bilț(Reprezentant Primăria  Municipiului  Reșița), pastor Petru Dragu(vicepreședinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Caraș-Severin), pastor Daniel Bărnuț(Biserica Creștină Baptistă nr.1 Reșița), pastor Cătălin Constantin (Biserica Creștină Baptistă „Betel” Reșița), pastor Florin Ciochină(Biserica Creștină  Penticostală „Cezareea” Reșița), ing. Carmen Alexandru(director Liceul Teologic Baptist Reșița 2001-2004) și prof. univ. dr. Corneliu Alexandru. La festivitate a participat un grup coral care și-au adus contribuția prin cântări.

În locația Reșița, str. Romanilor, nr. 16 va funcționa o grupă de grădiniță cu program prelungit cu 18 copii și două cadre didactice.

 

 1. Secția Oțelu Roșu

Luni, 14 septembrie 2015, ora 14.00 la secția Oțelu Roșu au fost prezenți următorii invitați: Laszlo Demeter, director ACSI pentru regiunea Europa(sediu Budapesta), Luca Mălăescu(primarul  orașului Oțelu Roșu), pastor Petru Dragu(vicepreședinte Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Caraș-Severin),                      dr. Valentin Boșneac(consilier local și președinte al Asociației „Humanitas Pro Deo” Oțelu Roșu, Mihai Șimon(Biserica Penticostală Oțelu Roșu), pastor Iosif Curelariu(Biserica Creștină Baptistă „Speranța” Oțelu Roșu). Liceul Teologic Baptist Reșița a fost reprezentat de prof. Ciorba Diana(director adjunct) și prof. Szucs Alexandru(director).

În locația Oțelu Roșu vor funcționa două grupe de grădiniță cu program normal, 36 de copii.

 

 1. Secția Bocșa, str. Salcâmilor, nr. 38

Luni, 14 septembrie 2015, ora 16.30 la secția Bocșa, str. Salcâmilor, nr. 38, au fost prezenți următorii invitați: Laszlo Demeter, director ACSI pentru regiunea Europa(sediu Budapesta), pastor Nedved Petru(Biserica Creștină Baptistă „Emanuel” Bocșa). Liceul Teologic Baptist Reșița a fost reprezentat de prof. Ciorba Diana(director adjunct) și prof. Szucs Alexandru(director).

În locația Bocșa, str. Salcâmilor, nr. 38 vor funcționa două grupe de grădiniță cu program normal, 31 de copii.

 

 1. Secția Bocșa, str. Horia, nr. 14

Luni, 14 septembrie 2015, ora 17.30 la secția Bocșa (str. Horea, nr. 14) au fost prezenți următorii invitați: Laszlo Demeter, director ACSI pentru regiunea Europa(sediu Budapesta), pastor  Bărnuț Daniel(Biserica Creștină Baptistă nr.1 Reșița), pastor Nedved Petru(Biserica Creștină Baptistă „Harul” Bocșa), pastor Merticariu Gheorghe(Biserica Penticostală Bocșa). Liceul Teologic Baptist Reșița a fost reprezentat de prof. Ciorba Diana(director adjunct) și prof. Szucs Alexandru(director). La festivitate a participat un grup coral care și-au adus contribuția prin cântări.

În locația Bocșa, str. Horea, nr. 14 vor funcționa 3 grupe de grădiniță cu program normal și 5 clase primare cu un număr de 175 de elevi.

 

Dorințe la început de an școlar:

 1. Ca Dumnezeu să fie cu noi. În pragul debutului unui nou an școlar, privim spre viitor și ne dăm seama, că oricâte lucruri am planifica, totul este un necunoscut pentru noi, dar cel mai important aspect este ca Dumnezeu să fie cu noi. În Sfânta Scriptură în cartea 2 Cronici 15.2 găsim scrise următoarele cuvinte „Domnul este cu voi când sunteți cu El, dacă-L ascultați.” Condiția ca Dumnezeu să fie cu noi este să-L ascultăm, de aceea rugăciunea, citirea Scripturii, trăirea în separare de ceea ce este păcat, limbajul nostru, ținuta noastră trebuie să fie în conformitate cu cerințele lui Dumnezeu.
 2. De a continua ce s-a început. Psalmul 1 făcând  referire la caracteristicile oamenilor lui Dumnezeu afirmă „Tot ce începe duce la bun sfârșit.” Conștienți de faptul că școala creștină este lucrarea lui Dumnezeu, este nevoie de perseverență în derularea și consolidarea acestui proiect, acest fapt implică muncă și sacrificii, dar totodată perseverența aduce binecuvântarea și răsplătirea lui Dumnezeu.
 3. De a forma o adevărată echipă. Dascălii trebuie să formeze o echipă unii cu alții, cu conducerea școlii, toți împreună trebuie să formeze o echipă cu biserica și părinții. O baladă binecunoscută „Racul, broasca și știuca” ne vorbește despre încercarea de a muta un sac de grâu, încercare eșuată, problema esențială a racului, a broaștei, a știucei era că fiecare trăgea în altă direcție, iar finalul baladei spune astfel  „Așa-i și la omenire, Când în obște nu-i unire.”  Situații în care părinții și dascălii nu se vorbesc de bine unii pe alții în fața copiilor sau a altora nu consolidează echipa pe care trebuie să o formeze, și pierderea este imensă pentru copii. Nu trebuie să ne abatem de la scopul pe care ni l-am propus, și orice situație care dorește să ne devieze de la acesta trebuie înlăturată, interesele personale sau de grup trebuie să pălească în fața scopului nobil pe care îl avem, acela de a realiza o educație creștină de calitate.
 4. De a avea rezultate deosebite. Credincioșii trebuie să fie oameni harnici, fiind conștienți că Dumnezeu binecuvântează doar muncă, și doar prin muncă  putem avea rezultate deosebite. Pentru unii elevi, rezultate deosebite înseamnă premii la concursuri și olimpiade școlare, pentru alții venirea la școală zi de zi, având în vedere mediul din care provin, pentru alții progresul de la nota 4 la nota 6, și exemplele pot continua.  Acestea sunt rezultate academice, și au o importanță specială, dar extrem de  importante sunt rezultatele în formarea caracterului, iar dorința noastră cea mai mare ca și școală creștină este ca dascălii și elevii noștrii să fie oameni după inima lui Dumnezeu.     

Director,

prof. Szucs Alexandru

Informații suplimentare AICI ->pliant casa timotei final

Un răspuns to “Anul școlar 2015-2016 la Liceul Teologic Baptist Reșița”

 1. Liceul Teologic Baptist Reșița în anul școlar 2015-2016 la | Istorie Evanghelica Says:

  […] Pentru mai multe detalii accesează https://comunitateacaras.wordpress.com […]

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: