Inaugurare Biserica Creștină Baptistă Brebu

SCURT ISTORIC

Ne aflăm aici la Brebu, 31 Mai 2015 în Sărbătoarea Cincizecimii sau Rusalii așa cum este cunoscută în popor, la 50 de zile după marele praznic al Morții și Învierii Domnului Hristos, Sărbătoarea Pascală.

La evrei, Sărbătoarea Rusaliilor era în esență sărbătoarea secerișului, a primelor roade ale câmpului, o sărbătoare a mulțumirii înaintea Domnului pentru tot ce Dumnezeu dăruiește în mod nemeritat poporului.

În Noul Testament, la Rusalii a fost o zi mare de bucurie. Duhul Sfânt se pogoară în toata puterea Lui și se văd primele roade ale Jertfei Mântuitorului, primii creștini.

Pentru noi astăzi aici la Brebu, de asemenea este o Sărbătoare a mulțumirii. Mulțumim Domnului pentru ajutorul Lui, pentru că ne-a asigurat resursele să putem ridica o Casă de Rugăciune în Brebu.

Totul a început în 26 Decembrie 2002 când un grup de tineri vizitează locuitorii pentru a-i colinda. Văzând interesul pentru Evanghelie, Biserica din Reșița se roagă și la sfârșitul lunii August 2003 un alt grup de tineri se implică în această lucrare venind la Brebu în fiecare Duminică și stand de vorbă pe stradă, în casele oamenilor acolo unde există interes pentru Scriptură. În 23 Mai 2004 sunt déjà primele două suflete care doresc să se întoarcă cu inima spre Dumnezeu. Oamenii încep să se adune pentru închinare în doua locații, Zona Dealul Boilor și Zona Gării.

Dincolo de toate premisele poate descurajante uneori, lucrarea lui Dumnezeu continuă. Dumnezeu ajută Biserica din Reșița să cumpere un teren pentru construcție. Ne-am rugat și ne-am apucat de adunat resurse financiare proprii din colectele credincioșilor din Reșița. Am contractat cu firma Abraxas partea de arhitectură și prin ajutorul Domnului ne-am apucat de lucru.

Iată câteva începuturi:

7 Iunie 2012 ora 10.41, Primul țăruș bătut,

08 Iunie 2012, ora 13, primele gropi ptr nivel

15 Iunie 2012, ora 08, primele săpături fundație

15 Iunie 2012, ora 12.25 primul prânz comun pe șantier

10 iulie ora 9.00 2012 se toarnă fundația

După o perioadă de peste 12 ani, astăzi avem bucuria pe care o trăim cu toții. Singurul vrednic de laudă este Dumnezeu. Nu se rostesc nume, nu se dau diplome doar mulțumim Domnului pentru ajutorul Lui, pentru mila Lui.

Suntem în Brebu să-L lăudăm pe Dumnezeu, să ne închinăm Domnului Hristos și să facem lucrarea fiind călăuziți de Duhul Sfânt. Suntem aici în Brebu să ne slujim concetățenii din Brebu, să le arătăm că-i iubim și că ne rugăm pentru ei. Nu intrăm în competiție cu nimeni doar cu slăbiciunile noastre.

Noi predicăm pe Hristos Cel răstignit.!

Bărnuț Daniel, pastor

brebu1

brebu2brebu3

Un răspuns to “Inaugurare Biserica Creștină Baptistă Brebu”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: