Sfaturi pentru slujitori

ervinRedau un scurt mesaj al pastorului senior Erwin Lutzer din Biserica Moody Chicago către slujitori:

1. Rugăciunea este mai importantă decât predicarea
Trebuie să-ţi păzeşti timpul de rugăciune, chiar mai mult decât timpul de studiu. Dacă eşti forţat să alegi dintre cele două, fă din rugăciune prioritate. Rugăciunea nu este pregătire pentru lucrare, este lucrarea! Dacă viaţa ta de rugăciune este mediocră sau inconsecventă, trebuie să-ţi pui timp deoparte pentru rugăciune.

2. Predicarea este mai importantă decât administrarea
Foarte mulţi pastori petrec foarte mult timp în managementul bisericii, rămânând cu foarte puţin timp pentru studiu şi reflecţie. Comitetele sunt necesare. Chiar şi mai importantă este viziunea şi abilitatea de a duce biserica în direcţia potrivită. Dar lucrarea cu Cuvântul are cel mai mare impact.

3.Familia este mai importantă decât congregaţia
Există, la pastori o puternica înclinaţie de a fi preocupaţi de nevoile adunării aşa de mult că uneori îşi neglijează familia. Ispita de a ceda presiunilor externe şi de a căuta să împlineşti toate aşteptările celorlaţi duc la neglijarea copiilor şi soţiei. Timpul împreună cu familia la o îngheţată poate fi mai important decât cine ştie ce întâlnire şi discuţii financiare ale bisericii. Familia este mai importantă decât cei care-ţi plătesc salariu, indiferent de domeniul în care lucrezi.

4. Credincioşia este mai importantă decât competiţia
Când te compari cu alţii este uşor să devii descurajat. Biruieşte duhul de comparaţie şi bucură-te de succesele altor lucrători. Când vei fi mulţumit cu partea ta de lucrare vei găsi împlinire şi satisfacţie.

5. Dragostea este mai importantă decât abilitatea
Clar, nu poţi lucra fără darurile care te califică pentru slujire. Trebuie să cunoşti Cuvântul şi să fii capabil să-l comunici. Şi trebuie să ai îndemânări de lider şi talent în a lucra cu oamenii. Dar apostolul Pavel ne atenţionează că toate darurile şi îndemânările şi abilităţile nu sunt nimic, dacă sunt lipsite de dragoste. Chiar şi cea mai bună învăţătură biblică nu schimbă vieţi dacă nu este filtrată printr-o personalitate umpluta de dragoste.

 

Un răspuns to “Sfaturi pentru slujitori”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s