Problemele păstorilor – SINGURĂTATEA

vocatieAm auzit că ,,păstorii sunt marii singuratici ai Bisericii“ și că ,,singurătatea este prețul pe care trebuie să-l plătească păstorii pentru slujirea lor“. Oare așa să fie? Câteodată mi se pare că singurătatea este prețul pe care trebuie să-l plătească păstorii doar pentru … orgoliul lor.

Cam despre toți apostolii din Noul Testament ni se spune că au avut tovarăși de lucrare, asociați și colaboratori. Domnul Isus i-a trimis la lucru doi câte doi. Petru l-a avut ca fiu pe Ioan Marcu. Pavel a plecat la început la drum cu Barnaba. Apoi l-a luat cu sine pe Sila. Mai târziu, l-a luat cu el pe Timotei, pe Luca și pe alți câțiva. Nu găsim nicăieri scris despre Pavel că ar fi fost un alergător de cursă lungă solitar. El a preferat să gândească în termenii unei curse de ștafetă:

,,Tu dar, copilul meu, întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus.  Şi ce-ai auzit dela mine, în faţa multor marturi, încredinţează la oameni de încredere, cari să fie în stare să înveţe şi pe alţii“ (2 Tim. 2:1-2).

 

continuare aici: https://pastornet.wordpress.com/2013/10/30/problemele-pastorilor-singuratatea/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s