Ceva mai mortal decât EBOLA?

CE ESTE EBOLA?
ebola-romania
EBOLA HF, denumită şi febră hemoragică virală, este o boală rară şi foarte gravă, cu o rată de mortalitate extrem de mare, până la 90% din persoanele care contractează această boală murind în decurs de 7 până la 10 zile de la debutul bolii.

CAUZA. Boala Ebola este cauzată de un virus A.R.N. aparținând familiei filovirusurilor, fără a se cunoaşte cauza primară a bolii, suspectându-se că la origine ar fi consumul de carne de animale sălbatice bolnave sau contactul cu liliecii africani din familia Hypsignathus monstrosus. Virusul Ebola a fost descoperit prima dată în 1976 în Yambuku, Congo.

SIMPTOME. Virusul are iniţial o perioadă de incubaţie de 2-21 de  zile, după care boala debutează brusc, cu febră, cefalee, dureri musculare, stare de slăbiciune și durere în gât. Următoarea fază este caracterizată de stări de vomă, diaree, erupție cutanată și disfuncții ale ficatului și rinichilor. O bună parte a celor infectaţi cu Ebola prezintă hemoragii interne și externe abundente și insuficiențe ale mai multor organe, care cauzează moartea. Diagnosticul bolii poate fi dificil mai ales în zone în care Ebola nu a existat anterior, adică alte continente decât Africa, dar esenţial este ca în cazul unor simptome din cele enumerate, să mergeţi de urgenţă la cel mai apropiat spital.

TRANSMITERE. Ebola se transmite prin contact direct cu sângele sau cu alte fluide ale persoanelor infectate (ex. salivă, urină, vomă, transpiraţie, fluid seminal), în viață sau decedate. Infectarea e posibilă și de la obiecte medicale contaminate, sau prin contact direct cu sânge sau alte fluide provenind de la animale sălbatice, vii sau moarte, precum maimuțele, antilopele sau liliecii. Ebola NU SE TRANSMITE PRIN AER, precum gripa, şi nici prin apă sau mâncare obişnuită. Ebola se transmite numai când cineva este bolnav, dar din cauza neatenţiei şi nerespectării regulilor de protecţie, poate degenera oricând într-o epidemie.

TRATAMENT. Până în prezent, NU S-A DESCOPERIT nici un vaccin sau tratament împotriva acestei boli. Altfel spus, şansele de supravieţuire sunt minime. Pentru a preveni infectarea, trebuie să evitaţi călătoriile în zonele afectate şi contactul fizic cu persoane care prezintă simptomele bolii.

Dar ştiai că există o boală mult mai răspândită decât Ebola şi cu o rată a mortalităţii de 100%, despre care companiile farmaceutice sau guvernul nu îţi spun nimic?

Îngrijorat cu privire la virusul Ebola? Te cred, şi eu sunt. Totuşi, există o boală mult mai răspândită decât Ebola şi care, odată ce pătrunde în om, îl lasă fără şanse de scăpare, rata mortalităţii fiind de 100%. Ai putea fi oare şi tu afectat de ea?

Ei bine, boala aceasta se numeşte PĂCAT, iar dacă spui că eşti creştin cu adevarat, atunci ar trebui să crezi pe Dumnezeu, care spune în Biblie că “sufletul care păcătuieşte va muri” (Ezec.18:4) şi “plata păcatului este moartea” (Rom. 6:23). Bine, vei spune, dar e evident că toţi oamenii mor, şi totuşi noi ştim şi credem că unii dintre ei vor ajunge în Rai, alţii în Iad.

Înainte de asta, trebuie să înţelegi adevărurile Bibliei despre omul afectat de păcat. Sfântul Apostol Pavel scria: “Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre” (Efes. 2:1). Chiar dacă omul este viu fizic, prin păcat el devine mort din punct de vedere spiritual, incapabil să facă vreun lucru care să placă lui Dumnezeu. Biblia mai vorbeşte despre această moarte folosind şi termenul de robie faţă de păcat: “oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului” (Ioan 8:34), adică o dependenţă şi înclinaţie de a face rău în loc să faci bine.

Morţii nu sunt în măsură să facă nimic ca să se aducă la viaţă singuri, ci dimpotrivă, singurul lucru care se petrece cu ei este că se degradează tot mai mult. Moartea spirituală este motivul pentru care nu găseşti nici o plăcere în practicarea credinţei, în a citi Biblia, în a fi preocupat sau a accepta o discuţie onestă privind soarta veşnică a sufletului tău. De aceea, ca şi într-o boală, primul lucru bun este să admiţi că eşti bolnav. Dacă nu faci asta, te comporţi ca un nebun, care neagă realitatea bolii lui şi merge înainte spre moarte sigură.

Poate că vei spune că sunt unii oameni mai răi decât tine şi, da, ai dreptate. Unii sunt mai răi decât tine. Dar şi dacă mergi într-un cimitir, sunt tot felul de morţi, unii mai de curând, alţii de mai multă vreme. Unii într-o stare de degradare mai avansată, alţii mai la început. Ceea ce însă contează este că toţi sunt morţi.

Biblia vorbeşte despre cea mai mare pandemie din istoria omenirii, care a afectat şi afectează pe toţi oamenii, fără excepţie: PĂCATUL. Dar cu ce este deosebit păcatul de bolile sau pandemiile obişnuite? Ei bine, principala deosebire este că el afectează atât viaţa de aici de pe pământ, cât şi viaţa veşnică a păcătosului.

Dacă gândeşti că ai făcut totuşi şi fapte bune, şi că Dumnezeu va compensa pe cele bune cu cele rele, atunci greşeşti! Ce judecător cinstit ar elibera un hoţ doar pentru că ar fi dat din banii furaţi săracilor? Gândeşte-te că ai fi păcătuit cu gândul, vorba, atitudinea ori fapta de 5 ori/zi. Până la vârsta de 70 de ani ai acumulat deja 127.750 păcate. Crezi că un judecător cinstit ar trece cu vederea tot atâtea infracţiuni pentru că ai fi făcut şi fapte bune? Dumnezeu nu va face asta.

Poate că îţi spui că odată ce îţi pare rău şi ceri iertare, Dumnezeu este milostiv şi iubitor şi te va ierta. Greşit din nou! Mergi la un judecător cinstit şi încearcă să îi ceri să te ierte pentru încălcarea legii, spunându-i că îţi pare rău şi că nu vei repeta greşeala. Te va ierta el doar pentru că îţi pare rău? Sigur că nu, pentru că oricărui infractor trebuie să îi pară rău şi să îşi dorească să nu repete greşeala, însă nu este scutit de pedeapsă. Doar un judecător corupt ar putea să te ierte, iar Dumnezeu NU poate fi un judecător corupt. De aceea, El va pedepsi pe fiecare mincinos, fiecare hoţ, criminal, adulter, blasfemiator şi aşa mai departe. Iar locul pentru ispăşirea pedepsei este IADUL, pentru vecie.

În dragostea Lui nemărginită faţă de oameni, Dumnezeu S-a întrupat pe pământ în persoana lui Isus Hristos, Fiul Său. Isus Hristos a trăit aici o viaţă fără păcat, apoi a murit pe cruce pentru a plăti pedeapsa pe care noi ar trebui să o plătim pentru păcatele noastre, luând asupra Lui pedeapsa care ar trebui să te condamne la Iad. Apoi a înviat, învingând moartea!

Biblia spune: “cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă” (Ioan 5:24) şi “Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efes. 2:4-5).

Mântuirea este o favoare, un dar de la Dumnezeu: “Căci PRIN HAR aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este DARUL LUI DUMNEZEU. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efes. 2:8-9).

Ce ar trebui să faci pentru a avea viaţa veşnică şi a nu fi judecat de Dumnezeu? Biblia spune “Pocăiţi-vă şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, ca să vi se şteargă păcatele”. Adică să îţi pară atât de rău de păcatele tale încât să renunţi la ele. Dacă te pocăieşti (îţi mărturiseşti şi te laşi de păcatele tale) şi îţi pui încrederea în jertfa lui Isus Hristos pentru mântuirea ta, nu vei mai merge în Iad pentru că El a plătit veşnic pentru tine.

Nu-ţi spune “bine, o să mă mai gândesc” în loc să răspunzi acestei chemări. Biblia spune: “Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!” (Evrei 4:7). Ar fi ca şi cum ai ignora să iei tratamentul vindecător pentru boala mortală de care tocmai ai fost diagnosticat. Ce vei face tu astăzi?

Dacă te-ai hotărât să te pocăieşti şi să crezi în Isus Hristos ca Mântuitor şi Domn al tău, fii zi de zi recunoscător Lui şi onorează-L citind zilnic Biblia, rugându-te Lui, împlinind Cuvântul Lui, Biblia, trăind o viaţă plăcută Salvatorului tău. Caută o biserică unde e predicat adevărul din Biblie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s