Încadraţi-vă pe bandă!

 semneEram pentru prima oară într-o călătorie cu autoturismul în Olanda. Eram bucuroşi să privim casele cochete cu grădinile îngrijite, canalurile, digurile şi morile de vânt, toate aşezate atât de perfect, strălucitor de curate şi în culori vii, de parcă priveai într-o carte cu ilustraţii. Dintr-o dată am văzut pe asfaltul de pe autostradă scris cu litere mari, albe o indicaţie pentru şoferi: „presortare”.

Am izbucnit în râs, căci cuvântul acesta ni s-a părut atât de neobişnuit. Totuşi imediat ne-am dat seama ce voia să spună acest cuvânt olandez „presortare”. Însemna: „Atenţie, urmează o intersecţie importantă! Încadraţi-vă!”

Chiar şi la noi în ţară, înaintea intersecţiilor principale putem citi acest indicator: „Încadraţi-vă!„, iar pe partea carosabilă sunt indicate direcţiile prin săgeţi mari, albe. Vai de şoferul care întârzie să se înscrie la timp pe banda de circulaţie dorită! El va fi condus de puhoiul de autovehicule într-o direcţie cu totul falsă.

Încadrează-te!” îţi spune şi Cuvântul lui Dumnezeu. Te apropii de marea răscruce. Timpul de har se apropie de sfârşit. Încotro vrei să te îndrepţi? Vrei să apuci la dreapta sau la stânga? Dacă nu te încadrezi din timp, atunci nu mai ai posibilitatea să-ţi schimbi direcţia. Şi ia seama, încadrarea trebuie făcută la timp! Anii tinereţii tale sunt cei mai potriviţi. Mai târziu îţi va fi mult mai greu să părăseşti şoseaua cu direcţia falsă.

Această mare intersecţie va sosi. Cât de curând, nici tu nu poţi şti. De aceea e important să te „încadrezi” din timp. Orice amânare este periculoasă. Cuvântul Domnului spune clar: „Vremea este aproape!” (Apocalipsa 1.3). Astăzi mai răsună încă strigătul: „Încadraţi-vă!” Astăzi încă mai este timp pentru pocăinţă şi întoarcere. Invitaţia Domnului Isus este valabilă şi astăzi: „...pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6.37).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s