Frizerul

frizerUn om a mers la un frizer pentru a se tunde şi a se bărbieri. În timp ce frizerul a început să lucreze, au început să aibă o conversaţie bună. Ei au vorbit despre atât de multe şi diverse teme… până când, în cele din urmă, au atins subiectul existenţei lui Dumnezeu, frizerul a spus:
-„Nu cred că Dumnezeu există.”
-„De ce spui asta?” a întrebat clientul.
-„Ei bine, trebuie doar să ieşi în stradă să realizezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu există, ar  existat atât de mulţi oameni bolnavi? Ar mai  fost copii abandonaţi acolo? Dacă Dumnezeu există, nu ar fi fost suferinţă, nici durere. Nu îmi pot imagina un Dumnezeu iubitor, care ar permite toate aceste lucruri.“
Clientul a rămas gânditor pentru un moment, dar nu a răspuns, nevrând să înceapă o discuţie contradictorie. Frizerul şi-a terminat treaba lui şi clientul a plecat. Dar imediat după ce a părăsit frizeria, a văzut un om în stradă cu părul lung, murdar neîngrijit şi o barbă imensă. Clientul s-a întors şi a intrat în frizerie din nou şi a spus la frizer:
-„Ştii ce? Frizerii nu există!”
-„Cum poţi să spui asta?”, a întrebat frizerul surprins.

– „Eu sunt aici şi eu sunt un frizer. Şi doar ce am lucrat pe tine.“
-„Nu!“ a exclamat clientul, „frizerii nu există pentru că dacă erau, nu ar  existat oameni cu păr lung şi murdar cu barba neîngrijită cum este omul ăla de afară.“
-„Ah, dar frizerul există!“ a răspuns frizerul. „Ce se întâmplă, este că oamenii nu vin la mine.”
-„Exact!” a  urmat clientul. „Exact asta este… Dumnezeu, de asemenea, există! Ce se întâmplă, este că oamenii nu merg la El şi nu-L caută. De aceea, există atâta durere şi suferinţă în lume.”

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s