„90 de ani cu Dumnezeu de partea noastră” – Jubileu biserica baptistă Bolvaşniţa

Prin harul Domnului Isus, pe data de 26 mai 2013, în sanctuarul Bisericii Baptiste „Sfânta Treime” din localitatea Bolvașnița, păstorită de către fratele Dragu Beniamin, a avut loc celebrarea celor 90 de ani de mărturie baptistă în localitate. Sărbătoarea s-a desfășurat sub următorul motto: „90 de ani cu Dumnezeu de partea noastră”, motto inspirat din Psalmul 124.

Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o zi frumoasă în care frații și surorile din bisericile din jur, din ţară şi din străinătate ne-au onorat cu prezența lor. Deasemenea un număr mare de săteni au decis să petreacă cu noi, la această sărbătoare bisericească, în frunte cu  primarul comunei, care a avut un mesaj provocator chemând întreaga comunitate la rugăciune.                                                                                                      

Am primit salutări sfinte din parte fraților din Austria, prin fratele Nelu Iocșa și din partea fraților din U.S.A prin: Itu Lungocea, Petru Șulea, Timotei Cocârțeu și Petrică Cocârțeu. Fratele Petrică Cocârțeu a fost desemnat să pregătească prezentarea activități baptiste din localitate, desfășurată între ani 1923-2013. Ca un bun creștin și iubitor de istorie a făcut o lucrare extraordinară. Salutări sfinte, am primit și din partea fratelui profesor: John Moldovan. Profesor la Seminarul Teologic Baptist Southwestern din U.S.A.                                                                 

Țin să amintesc că în cadrul acestei sărbători, pe străzile satului și mai apoi în localul Bisericii au răsunat imnurile creștine intonate de către fanfara reunită a Bisericii locale, a  Bisericii Baptiste din Borlova dar și din Caransebeș.                                                  

Astfel fanfara, dar și grupul de păstori și slujitori de pe Valea Timișului au lăudat pe Domnul prin cântare corală. Au slujit, cu ocazia acestei sărbători prin cântare. Deasemenea Cuvântul Domnului a fost vesti cu putere de către frați păstori, dintre care îi amintim pe cei ce au, sau au avut, o anumită legătură cu această biserică: Dragu Beniamin, Dragu Petru, Vuc Viorel,Cocârțeu Ioan, Jurca Titus, Marius Gherman, Ionică Șerban, Jurca Ioan și Neagoe Alexandru.                                                                                      

Am avut deosebita onoare de a avea printre noi, frați păstori, din partea Comunităților Creștine Baptiste din Caraș-Severin și Timișoara precum și din partea Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România. Îi amintim pe: fratele Ionel Tuțac, secretar general al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România și Președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara care a venit împreună cu fratele Ioan Cocârțeu, vicepreședinte al acestei Comunități. Iar din  partea Comunități Bisericilor Creștine Baptiste Caraș-Severin îi amintim pe: fratele Mihuț Mihai, președinte al Comnunității şi fratele Arnăut Lazăr, vicepreședinte Comunității.                                                                 

După terminarea programului în biserică, întreaga audiență  a fost invitată să participe la o masă agape, la căminul cultural. Dumnezeu și-a folosit slujitorii cu mult har și dorim ca mesajul Evangheliei şi mărturia transmisă, să se întoarcă cu mult rod.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               A consemnat: Dragu Beniamin, pastor

DSC_7797

DSC_7738

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s