Statuia lui Isus

Cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est va fi construită în România, în județul Harghita, potrivit autorităţilor locale. Statuia va avea 22 de metri, și va fi numită „Inima lui Isus”, aceasta înfăţişându-l pe Mântuitor cu braţele deschise. Aceasta va fi ridicată între localităţile harghitene Odorheiu Secuiesc şi Lupeni, pe vârful muntelui Gordon, informează Realitatea.net.

Primarul comunei Lupeni, Albert Mátyás a declarat că „Statuia, înaltă de 22 de metri, va aminti de statuia uriaşă a lui Isus din  Rio de Janeiro şi va fi amplasată pe muntele Gordon, la o înălţime de 946 de metri, la poalele căruia se află satul Bisericani. În interiorul ei va exista o scară pe care vizitatorii vor putea urca până în vârful statuii, pentru a admira panorama, de la Odorhei până la Sovata”. Potrivit acestuia, costurile lucrării se ridică la 200.000 de euro, fonduri  provenind de la Fundaţia Protemp, precum şi de la societăţi comerciale din zonă.

Preoţii şi credincioşii zonei speră că monumentul va atrage mulţi turişti şi  va transforma zona într-un loc vizitat de pelerini, în condiţiile în care s-ar  construi aici şi o capelă, iar pe munte s-ar amenaja o Golgotă.
 Însăși oamenii religioși apelează la idolatrie pentru un scop material, turismul! Idolatria este prezentă sub diverse forme, una dintre ele fiind în această situație. A te închina nu înseamnă doar a lua o poziție de îngenunchere în fața acestei statui, ci înseamnă și a acorda timp!

Publicat în informaţie. 3 Comments »

3 răspunsuri to “Statuia lui Isus”

  1. mircea Says:

    cred ca este foarte interesanta ideie,

  2. ionelpas Says:

    Am ajuns sa avem un Isus de beton, rece tare si nepasator pe care vrem sa-l folosim pentru a ne aduce bani in buzunare purtand marca turismului. Il scoatem din viata noastra, familia noastra, dar il zidim statui. Ne place de El doar daca sta statuie. Ce trist.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s