„Martorii lui Iehova” replica verset cu verset de David A. Reed

carteCartea „Martorii lui Iehova” replică verset cu verset de David A. Reed

Pentru cei interesați pot descărca și citi această carte de aici Martorii lui Iehova -replica verset cu verset

Este bine să știm ce credem ca să știm să deosebim binele de rău.

Bat la uşă în momentele cele mai nepotrivite cu putinţă când eşti încă în pat, sâmbătă dimineaţa, când familia doar ce s-a aşezat la prânzul de duminică sau când eşti ocupat să faci baie copilului şi continuă să vină cu o perseverenţă egalată doar de tăunii dintr-o zi fierbinte de vară. Dacă îţi faci timp să vorbeşti cu ei, vei fi frustrat şi tulburat. Ei sar prin Bibliile lor cu o iuţeală uimitoare, citând capitolul şi versetul pentru a demonstra că Isus Cristos este doar un înger, că El a murit pe un par şi nu pe o cruce, că acceptarea unei transfuzii de sânge este tot atât de gravă ca şi adulterul şi că Societatea Turnului de Veghe din Brooklyn, New York (Watchtower) este „adevăratul Profet al lui Dumnezeu, mijlocul Său de comunicare cu oamenii”……


14 răspunsuri to “„Martorii lui Iehova” replica verset cu verset de David A. Reed”

 1. P Says:

  Am citit cartea lui David A. Reed si am avut inspiratia sa-mi si notez pe o foaie de hartie cateva idei.
  Acum,de fiecare data cand sunt abordat pe strada de Martorii lui Jehovai discut cu mare satisfactie si in contradictoriu cu ei uneori mai bine de 2 ore,Asta pentru ca cred ca cineva trebuie sa aiba ac si de cojocul unor astfel de oameni.Toata lumea se fereste de ei pe strada,toata lumea ii suduie,ii blestema,doar eu se pare ca sunt singurul care se incumeta,cu argumente bine puse la punct, sa-i convinga de ratacirea lor

  • Pau Olimpiu Alba Iulia Romania Says:

   „Nu ma lasa la bunul plac al potrivnicilor mei, ca impotriva mea se ridica niste martori mincinosi si niste oameni care nu sufla decat asuprire”(Ps.27 v.12)

   • CBCB Says:

    Trebuie sa avem Cuvantul Sfant in minte si inima si atunci stim cum sa ne impotrivim celui Rau..
    God bless you!.

 2. Pau Olimpiu Alba Iulia Romania Says:

  Permiteti-mi sa incep de azi incolo, in masura timpulu disponibil, sa reproduc, cuvant cu cuvant, discutia pe care o port uneori cu martorii lui Iehova, atunci cand sunt abordat pe strada de acestia (intrebarile mele si cele mai frecvente raspunsuri ale lor), desi recunosc ca, cam intr-un caz din patru sau cinci, nimeresc niste martori mai ”versati” daca pot spune asa, astfel ca nu intotdeauna reusesc sa ”controlez” discutia si sa o fac sa decurga cum vreau eu. Am incercat sa ”asez” subiectele de discutie intr-o anumita ordine (adica toate subiectele sunt cumva legate intre ele, depinzand parca unul de altul) astfel ca, in discutia cu un martor, trebuie sa fiu foarte atent sa nu discut, de exemplu, „crucificarea” inainte de a discuta „modificarile”, sau sa nu discut despre „doctrina trinitatii” inainte de a discuta despre „Tatal nostru” etc. La vederea discutiei de mai jos sunt convins ca multi ar fi tentati sa ma intrebe: „Vrei sa spui ca chiar sti pe de rost tot ce ai scris aici?” Ei bine, raspunsul este DA!. Cei din familie mi-au mai reprosat uneori: „Eu nu stiu totusi de ce iti prinzi mintea cu ei? Pocaiti ma, nebuni din aia!” Nu stiu de ce dar eu asa consider ca cineva pana la urma trebuie sa aiba ac si de cojocul unor astfel de oameni, mai ales ca cartea lui David A. Reed pot sa o consider acum o nimica toata daca e sa iau in considerare cate versete in contradictie cu conceptiile lor,am mai gasit doar eu singur, incepand sa citesc Biblia din scoarta in scoarta

 3. Pau Olimpiu Alba Iulia Romania Says:

  1.ABORDAREA
  MARTORII: Buna ziua, am dori sa va oferim sa cititi ceva interesant! Daca doriti sa cunoasteti mai multe despre Biblie/ Nu doriti sa cititi un studiu biblic?…
  EU: Nu multumesc
  MARTORII: Cum, dv. nu cititi Biblia, nu…
  EU: Lasati domnilor ca Biblia o citesc eu si fara sa ma impingeti dv. de la spate!
  MARTORII: Dar rugaciunea „Tatal nostru” o mai spuneti oare din cand in cand?
  EU: Da, o mai spuneam cand eram copil inainte de culcare
  MARTORII: Unde este scrisa in Biblie rugaciunea „Tatal nostru”, daca nu va deranjeaza ca va intrebam?
  EU: Pai, nu mai stiu exact. (prefacandu-ma de fapt ca nu stiu)
  MARTORII: Cum, spuneti ca cititi Biblia si nu v-ati straduit sa retineti nici macar atata?
  EU: Dv. ce pretindeti acum de la mine, sa stiu chiar toata Biblia pe de rost?
  MARTORII: A, nu, nu spune nimeni asta, numai ca sa vedeti ca totusi
  EU: Rugaciunea „Tatal nostru” este scrisa in Biblie la Matei cap.6 si la Luca cap. 11, sunteti multumiti?

  • Pau Olimpiu Alba Iulia Romania Says:

   2.MOTIVUL DISTRIBUIRII PLIANTELOR:
   EU: Iertati-ma, ma bucur ca in sfarsit am ocazia, stiti, pt. ca pana acum tot am fost nelamurit, deci as vrea sa va intreb daca imi permiteti, totusi dv. martorii de ce tot umblati asa cu reviste si brosuri prin oras? Care e scopul? Adica, ce urmariti de fapt?
   MARTORII: Pt. ca asa spune Domnul in Sfanta Scriptura: „Mergeti cate doi si faceti adepti din toate popoarele…”
   EU: Si numai putin, si eu atunci, daca nu sunt martor al lui Iehova si nu umblu cu reviste, oare eu ce ar trebui sa ma consider? Un ratacit, un pierdut…?
   MARTORII: (unii) A nu nu, nicidecum, noi respectam credinta fiecaruia, nu incercam sa schimbam religia nimanui/ / (altii) Asa este, se spune chiar in Sfanta Scriptura, cei care nu respecta cuvantul Domnului si nu pazesc poruncile Lui vor fi pierduti si isi vor primi rasplata…
   3.RELIGIA FALSA (PORUNCA 1)
   EU: Imi amintesc ca intr-o zi, prin oras, cineva, adica un martor al lui Iehova asa ca dv. a incercat odata sa imi ofere o revista (Turnul de Veghere, Treziti-va, nu mai stiu care dintre ele), iar eu am apucat sa citesc titlul de pe revista, se spunea:”Sfarsitul religiei false este aproape”. Eu vazand chestia asta l-am intrebat pe domnul acela: „Domnule, care este religia falsa?”, la care acel domn, putin derutat mi-a raspuns asa cu un glas deabia auzit: „Da’ pai … aa..” A ridicat din umeri si a plecat mai departe. Permiteti-mi sa va intreb pe dv. care este oare religia falsa? A mea, cea ortodoxa?
   MARTORII: Aa, dv. sunteti de religie ortodox?
   EU: Da.
   MARTORII: Da, e falsa religia dv.!
   EU: Dar de ce spuneti asta? Ce argument aveti?
   MARTORII: Sa va intrebam ceva, dv. cunoasteti cele zece porunci?
   EU: Da le cunosc!
   MARTORII: Ni le spuneti va rugam si noua?
   EU: Mai intai o intrebare daca nu va suparati: unde sunt scrise in Biblie cele zece porunci?
   MARTORII: Pai… aaa … ei acuma,….
   EU: Ziceti domnilor, unde sunt scrise in Biblie cele zece porunci!
   MARTORII:(tacere inexplicabila)
   EU: Nu sunt oare la Exodul cap. 18? (cica!)
   MARTORII: Asa este, foarte bine, este bine ca stiti! (spun ei fara macar sa verifice acest lucru).
   EU: Foarte bine, ca dv. stiati!
   MARTORII: Deci, ne spuneti va rugam, cele zece porunci?
   EU: Pai, sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu minti, … sa nu poftesti la sotia altuia,nici la averea lui,… sa…nu traiesti in desfranare…(un zambet larg)
   MARTORII: Haideti, spuneti, de ce v-ati oprit?
   EU: Doamna/ domnule, stiu unde vreti sa ”bateti”! Stiu unde vreti sa „bateti”!!… Sa nu-ti faci chip cioplit al nici unei fiinte care este sus in cer sau jos pe pamant si sa nu te inchini lor…
   MARTORII: Corect, si dv. cand mergeti la biserica si va inchinati la crucifixuri sau va rugati la icoane, ce faceti de fapt? Nu incalcati oare prima porunca?
   EU: Auziti, eu cand merg la biserica, si ma inchin la o icoana, sa stiti ca eu ma rog si ma inchin la cel care este reprezentat efectiv in acea icoana. Deci, haideti sa lamurim un lucru: sa stiti ca eu nu ma rog si nu ma inchin nici la lemnul si nici la vopseaua din care e facuta icoana respectiva!
   MARTORII: Domnule, noi avem din intamplare o Biblie la noi, va rugam sa o luati si sa deschideti la Psalmul 115!
   EU: Inainte sa citesc de la Psalmul 115, dati-mi voie sa fac o mica paranteza: cele zece porunci nu sunt scrise la Exodul cap. 18 ci sunt la Exodul cap. 20. Deci, Psalmul 115 spune asa: „Pentru ce sa zica lumea Dumnezeul nostru este in cer, El face tot ce vrea. Idolii lor sunt argint si aur, facuti de maini omenesti. Au gura dar nu vorbesc, au ochi dar nu vad, au urechi dar nu aud, au nas dar nu miroase, au maini dar nu pipaie, au picioare dar nu merg; nu scot nici un sunet din gatlejul lor. Ca ei sunt cei ce ii fac, toti cei ce se incred in ei. Israele increde-te in Domnul! El este ajutorul si scutul lor….”
   MARTORII: Vedeti domnule, dv. versetele astea de ce nu le luati in considerare?
   EU: Sa va intreb ceva: dv. cum va explicati faptul ca Dumnezeu cand ii porunceste lui Moise sa construiasca Chivotul Legilor, ii spune sa faureasca pe capacul chivotului,doi heruvimi din aur, cu aripile desfacute, asezati fata in fata?
   MARTORII: Dar unde scrie ca s-a si inchinat cineva la heruvimii aceia? Deci haideti sa lamurim un lucru: acei heruvimi au fost facuti ca sa apere chivotul si nicidecum ca sa se inchine cineva la ei!
   EU: Auziti, eu despre dv. Martorii lui Iehova, am auzit multe si de citit am citit si mai multe; am citit inclusiv faptul ca chiar si un om cu o serioasa cunoastere a Sfintei Scripturi poate fi pus in incurcatura in fata unora dintre argumentele dv. ciudate. Vreau totusi sa va intreb: daca sa presupunem ca dintrodata, toata Romania se converteste la religia asta a dv. ce o sa se intample apoi? Nu o sa mai avem nici un bust al lui Mihai Eminescu pe care sa-l comemoram in fiecare an de 15 ianuarie, recitandu-i poeziile, si nici o statuie a lui Mihai Viteazu’ calare pe cal la care sa depunem niste coroane de flori de 1 decembrie? Totusi, nu credeti ca exagerati?
   MARTORII: Pai stati putin, oare ce spune Biblia in privinta sarbatorilor?
   EU: A, nici o problema, aveti putina rabdare ca o sa ajungem cu discutia noastra si acolo? Dar, daca imi permiteti, daca dv. stati sa luati in considerare fiecare verset din Biblie si sa-l interpretati asa cuvant cu cuvant si ad literam pai atunci se naste automat intrebarea de ce nu practicati de exemplu si arderea pe rug?
   MARTORII: !?
   EU: Din ce am citit eu, pornind de la cap. 13 din Deuteronom, in anul 1231 chiar capul Bisericii Catolice de la acea vreme, Papa Grigore al IX – lea, punea bazele Inchizitiei…
   MARTORII: Stimate domn, iata ca incet – incet noi ne indreptam cu discutia noastra catre niste subiecte care nu duc la nimic bun, dar daca doriti sa discutam mai aprofundat despre aceste lucruri, noi va invitam sa veniti la noi la Sala Regatului, unde veti sta de vorba cu niste oameni cu mai multa experienta, sau sa ne dati o adresa unde locuiti si veti fi vizitat…
   EU: De acord, haideti sa trecem la niste subiecte mai interesante poate si pt. mine si pentru dv.
   4.IMPARTASANIA – ANUL 1935

   • Pau Olimpiu Alba Iulia Romania Says:

    EU:Sa stiti ca inca mai pastrez acasa, intr-un sertar, o revista pe care am primit-o mai demult de la niste ”frati” de-ai dv. revista „Turnul de Veghere” nr. din 1 iulie 2013, in care se spune pe coperta: „Sunt toate religiile demne de incredere?”, iar la pagina 7 cititorul chiar este indemnat: „Cand ii vei intalni pe Martorii lui Iehova, intreaba-i de ce au incredere in religia lor. EXAMINEAZA-LE INVATATURILE si vezi daca traiesc in armonie cu ele. Apoi trage singur concluzia daca exista vreo religie in care poti avea incredere” Deci domnilor, cu tot respectul, v-am intalnit, va intreb: De ce aveti incredere in religia dv.?
    MARTORII: Pentru ca este singura organizatie religioasa care respecta intru totul invataturile biblice, si il ajuta pe fiecare membru sa asculte de Dumnezeu pentru a-i fi iertate pacatele si pentru a obtine viata vesnica…
    EU: O clipa! Am auzit ca dv. Martorii lui Iehova nu va mai impartasiti cu paine si vin incepand din anul 1935. Dar eu tot nu am inteles de unde si pana unde anul asta,1935. Daca e sa va uitati la Ev. Luca c. 22 v. 19 o sa vedeti ca acolo se spune: „Isus a luat o paine, a multumit, a frant a dat si apostolilor spunand: ” , dar nicidecum nu spune „Aceasta sa faceti spre pomenirea mea, PANA IN ANUL 1935!” Se poate va rog sa imi aratati dv. un verset din Biblie in care se fixeaza anul 1935 ca an al expirarii impartasaniei?
    MARTORII: Se spune in Apocalipsa ca vor fi 144000 de alesi care vor lua parte la Noul Legamant mijlocit prin Isus Hristos…
    EU: O sa va rog sa va uitati de exemplu si la Ev. Matei c. 26 v. 27: „Isus a luat un pahar si dupa ce a multumit lui Dumnezeu, l-a dat apostolilor, zicand: ” Deci nu a spus: „Beti din el doar 144000”
    MARTORII: Pai, Isus cand a spus asa, s-a adresat apostolilor care nu erau atunci decat doisprezece
    EU: Dati-mi voie sa fac o mica paranteza: am auzit ca cel care se converteste la religia asta a dv. ..adica cei mai cu vechime si cu mai multa experienta, parcurg impreuna cu noul ucenic un studiu intitulat „Adevarul care duce la viata vesnica” – am inteles ca ar fi vorba de o carticica asa micuta… in fine – deci, intrebarea mea este: „Asta inseamna pt. dv. sa dobanditi viata vesnica? Sa nu va mai impartasiti cu paine si vin incepand din 1935? Atunci, o sa va rog sa va uitati de exemplu ce scrie si la Ev.Ioan c.6 v. 53, 54: „Isus a spus:” Si?… Dumneavoastra?

 4. Pau Olimpiu Alba Iulia Romania Says:

  Iertati-ma, la ultima mea ”interventie” cuvintele lui Isus am incercat sa le incadrez intre semnele matematice „mai mare” si ”mai mic” folosindu-le ca ghilimele, si astfel cuvintele lui Isus nu au mai aparut in comentariu, nu stiu de ce!

 5. Pau Olimpiu Alba Iulia Romania Says:

  EU: Sa stiti ca inca mai pastrez acasa, intr-un sertar, o revista pe care am primit-o mai demult de la niste ”frati” de-ai dv. revista „Turnul de Veghere” nr. din 1 iul. 2013, in care se spune pe coperta: „Sunt toate religiile demne de incredere?”, iar la pagina 7 cititorul chiar este indemnat: „Cand ii vei intalni pe Martorii lui Iehova, intreaba-i de ce au incredere in religia lor? EXAMINEAZA-LE INVATATURILE si vezi daca traiesc in armonie cu ele. Apoi trage singur concluzia daca exista vreo religie in care poti avea icredere”. Deci domnilor, cutot respectul, v-am intalnit, va intreb: De ce aveti incredere in religia dv.?
  MARTORII: Pentru ca este singura organizatie religioasa care respecta intru totul invataturile biblice, si il ajuta pe fiecare membru sa asculte de Dumnezeu pentru a-i fi iertate pacatele si pentru a obtine viata vesnica…etc. etc.
  EU: O clipa! Am auzit ca dv. Martorii lui Iehova nu va mai impartasiti cu paine si vin incepand din anul 1935, dar eu tot nu am inteles de unde si pana unde anul asta 1935!? Daca e sa va uitati la Ev. Luca c.22 v.19 o sa vedeti ca acolo se spune: „Isus a luat o paine, a multumit, a frant, a dat si apostolilor spunand: „Acesta este trupul meu care se da pentru voi, aceasta sa faceti spre pomenirea mea”, dar nicidecum nu spune: „Aceasta sa faceti spre pomenirea mea PANA IN ANUL 1935! Se poate va rog sa-mi aratati un verset din biblie in care se fixeaza anul 1935 ca an al expirarii impartasaniei?
  MARTORII: „Se spune in Apocalipsa ca vor fi 144000 de alesi care vor lua parte la Noul Legamant mijlocit prin Isus Cristos…
  EU: O sa va rog sa va uitati de exemplu si la EV. Matei c.26 v.27: „Isus a luat un pahar si dupa ce a multumit lui Dumnezeu, l-a dat ucenicilor zicand: „Beti toti din el!”, deci nu a spus „Beti din el doar 144000”
  MARTORII: Pai , Isus cand a spus asa, El s-a adresat apostolilor, care atunci nu erau decat doisprezece!
  EU: Dati-mi voie sa fac o mica paranteza: am auzit ca cel care se converteste la religia asat a dv… adica cei mai cu vechime si cu mai multa experienta, parcurg impreuna cu noul ucenic un studiu intitulat „Adevarul care duce la viata vesnica” – am inteles ca ar fi vorba doar de o carticica asa micuta… in fine – deci, intrebarea mea este: „Asta inseamna pt. dv. sa dobanditi viata vesnica? S anu va mai impartasiti cu paine si vin incepand din anul 1935?” Atunci o sa va rog sa va uitati de exemplu ce scrie si la Ev. Ioan c.6 v.53,54:”Isus a spus: Adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul fiului omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ARE VIATA VESNICA si Eu il voi invia in ziua de apoi.” Si… dumneavoastra?
  MARTORII: (vor insista binenteles cu tot soiul de argumente in cercand sa-si apere cauza; se mai poate replica si prin 1 Ioan c.1 v.7,8: „…si sangele Lui ne curateste de orice pacat. Daca zicem ca nu avem pacat, ne inselam singuri si adevarul nu este in noi”)

 6. Marco Says:

  Prea multa teorie in jurul acestor martori…falsi

 7. Marco Says:

  Istoria martorilor…
  Au fost inventati de un fost adventist Russell pe la 1890…
  Culmea este , ca pe mormantul lui Russell care are forma unei piramide, este sculptata….Crucea….cea pe care JW( martorii) nu considera ca ar fi fost locul sacrificiului lui Isus, ci un par / stalp de tortura cum il denumesc ei…
  In afara faptului ca se dau mari specialisti in istorie( orice istorie certifica mijloacele de tortura / crucificare in perioada lui Isus)si singurii cunoscatori ai adevarului, realitatea arata ca defapt sunt o adunatura de spalati pe creier.
  Argumente:
  1. Porunca: ” Sa nu ucizi!”….Ce fac JW…? Isi lasa copiii sa moara pe masa de operatie refuzand transfuzia sangvina….Act criminal, in acest caz…sau isi refuza lor transfuzia sangvina, Act suicidal in acesr caz….In ambele cazuri, JW incalca porunca lui Dumnezeu: „Sa nu ucizi” Mai mult, au asupra lor permanent o declaratie prin care atentioneaza autoritatile spitalicesti ca sunt impotriva transfuziei sanvine, in caz ca ajung in stare de incontienta la spitale si ar fi nevoie sa primeasca sange…

 8. Marco Says:

  In istoria de 126 de ani a organizatuei JW exista trei presedinti: Russell, Rutherford si Fred Franz, care au facut prorociri false a sfarsitului lumii( 1914, 1925 si 1975)…..
  Cand le spui ca Dumnezeu ne spune prin Biblie, …sa nu urmam profetii falsi, raspunsul JW este cel putin comic….cei trei presedinti au gresit si ca orice om grseste si din greseli invata…..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s