SĂRBĂTOARE LA BORLOVENII NOI

În trecut, în localitatea Borlovenii Noi, au fost câțiva credincioși care frecventau biserica din Borlovenii Vechi, însă, odată cu trecerea lor în veșnicie, mărturia Evangheliei s-a stins pentru o vreme. Începând cu 6 martie 2011, Biserica Creștină Baptistă Noul Legământ Bănia a început misiunea în localitate.

În fiecare duminică, păstorul bisericii din Bănia împreună cu grupuri de tineri au organizat întâlniri evanghelistice într-un spațiu amenajat în casa unui băiat credincios, care a crescut în orfelinatul Casa Dorca din Prilipeț. Pe lângă întâlnirile de duminică, s-au organizat seri de evanghelizare și au fost vizitate mai multe familii din sat. La întâlniri veneau două surori membre în biserica din Borlovenii Vechi, care locuiesc la un sălaș din apropierea localității și câțiva localnici. În mod deosebit, Domnul a atins inima unei tinere, Milosav Nicoleta, care a început să frecventeze adunările credincioșilor și se arăta interesată de mesajul Evangheliei. Casa ei a devenit asemenea cu cea a Lidiei, fiind deschisă oridecâteori o vizitau frații. Duhul Domnului a început să transforme tot mai mult viața ei și încetul cu încetul și soțul a devenit interesat de lucrurile spirituale începând să vină la întâlniri.

Așa cum scrie Scriptura și cum era de așteptat, au fost și mari împotriviri din partea preotului și a câtorva săteni. Așa se face că într-o seară de evanghelizare, un răufăcător, probabil instigat de cineva, a îngăurit cauciucurile la patru dintre mașinile fraților care participau la întâlnire. De asemenea, în mai multe rânduri s-au făcut reclamații la Primările și la Poliție, iar cetățenii care au venit la adunare au fost apostrofați și amenințați.

Lucrarea a fost începută sub călăuzirea clară a Domnului și dacă Domnul a fost de partea credincioșilor, nimeni nu a putut să le stea împotrivă.

În noiembrie 2011 s-a cumpărat un imobil care să fie amenajat ca și Casă de rugăciune, cu ajutorul Bisericii Speranța din Arad. Lucrările de amenajare au început la 1 mai anul acesta si de atunci, frații din Bănia cu ajutorul unor frați din Gârbovăț, Eftimie Murgu, Lăpușnicu Mare, Borlovenii Vechi au muncit necontenit. E o minune a Domnului și o uimire pentru locuitorii din Borlovenii Noi că lucrarea se apropie de final în numai cîteva luni. Și în sensul acesta, casa familiei Milosav a fost o mare binecuvântare, aici pregătindu-se zilnic hrana pentru muncitori, care uneori au fost în număr de 15 -20. Unitatea fraților din Almăj s-a văzut atât la lucru cât și în sprijinul de alimente pe care l-au dat bisericile din zonă.

Efortul fraților a fost răsplătit din plin cu o mare sărbătoare, Duminică 2 septembrie 2012, când a avut loc primul botez nou testamentar din istoria localității. Familia Milosav, Bogdan și Nicoleta, a pășit în apa botezului, în Legământ cu Domnul, alături de fr. Hînda Cristian, păstorul bisericii din Bănia, într-un cadru natural superb, în prezența unei audiențe de peste 400 de persoane, frați de pe Valea Almăjului și Valea Crainei și locuitori din localitate.

La această bucurie au fost mai mulți frați păstori: fr. Vrăncuța Ianăș și fr. Petruț Pavel (păstori pensionari, care în trecut au misionat aici), fr. Lopătiță Lica (Gârbovăț), fr. Dobren Ion (Eftimie Murgu), fr. Fișteag Daniel (Bozovici), fr. Hergane Lucian (Țerova) și fr. Duma Vasile (Criciova).

Fanfara Bisericii din Eftimie Murgu a dat slavă Domnului prin cântare  și  grupul Bisericii Speranța din Reșița a condus închinarea.

Pentru tot ce s-a făcut până acum spunem și noi ca psalmistul: “Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci Numelui Tău dă slavă!

Hânda Cristian, pastor

Publicat în Anunţ. Leave a Comment »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s