În vizită la bunici

Într-o vizită la bunici, un băiețel se joacă în pădurea de la marginea fermei bunicilor, cu o praștie. A practicat mult, dar n-a reușit să lovească ținta. Descurajat, se reîntoarce seara la cină. Pășind așa încet, zărește rățușca preferata a bunicii lui și dintr-un impuls de moment, încearcă din nou praștia și lovește rața tocmai în cap. Rața se dă peste cap și moare. Plin de regrete și în panică, ia rața și o ascunde în grămada de lemne de foc dar cu colțul ochiului zărește pe sora lui privind intens de la distanță.
Sally a văzut totul dar nu a spus o vorbă. A două zi după prînz, Bunica o cheamă pe Sally să spele vasele. Dar Sally răspunde imediat:

-„Bunica, Johny mi-a spus că el vrea să te ajute în bucătărie” iar la urechea lui Johny Sally şopteşte „adu-ți aminte raţa!!!” Așa că Johny, spălă vasele. Mai tîrziu bunica anunță că bunicu merge la pescuit dar mai spuse bunica:

-„Îmi pare rău, Sally dar de tine am nevoie la bucătărie să pregătim cina„; la care Sally zîmbește doar și răspunde imediat:

-” De fapt, bunico Johny mi-a zis că el vrea să te ajute” iar încet la ureche lui Johny „adu-ți aminte €raţa!!!” Așa că Sally s-a dus la pescuit cu bunicul și Johny a rămas acasă să ajute iar la bucătărie.

Și așa trecura cîteva zile în care Johny își făcea și partea lui de treabă și făcea și partea lui Sally până într-o zi când simți el că i-a ajuns. Așa că s-a dus glonț la bunica și i-a mărturisit cu părere de rău că, dintr-un accident nefericit i-a omorît rața. Contrar așteptărilor lui, bunica a îngenunchiat în fața lui, l-a îmbrățișat și cu un zîmbet senin i-a zis

-„Dragul meu am știut de la început. Vezi, cînd tu ai omorît rața eu mă uitam afară pe geamul de la bucătărie și am văzut absolut tot ce s-a intimplat si pentruca te iubesc așa de mult, te-am iertat de-atunci. Dar, m-am mirat de ce ai lăsat-o pe Sally să te transforme într-un servitor personal cînd era atît de ușor să spui adevărul și să primești iertarea.”
           Acuma gândeşte-te la propriile păcate, neglijențe, răutăți din trecut. Orice ai fi facut si diavolul ține o evidență foarte corectă a păcatelor noastre, și ni le amintește, sau le scoate la iveală cînd ni-e lumea mai dragă minciuni, înșelătorii, datorii, frică, obiceiuri urîte, ură, iuțime, gelozie, invidie sau orice altceva, tu trebuie să știi că Dumnezeu te-a văzut deja de la fereastră cerului. El ți-a văzut fiecare secundă a vieții tale, dar te-a iubit, te-a iertat și s-a jertfit pentru ține plătind orice datorie, și ștergînd orice faptă rea din lista vieții tale. De acum ești iertat si doar se îngrijorează că l-ai lăsat pe Satana să te facă robul lui. Ceea ce este atît de minunat la Dumnezeul nostru este că atunci cînd ne iartă el și aruncă informația și raportul păcatelor noastre în marea uitării.
Acum nu uitați să amintiți și altora că sînt liberi și nu datorează nimic stapinului acestei lumi. „Mergeți în toată lumea” și spune-ți tuturor că nu mai sînt robi păcatului ci iertați și salvați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: