Biserica Baptistă Feneş – ordinarea fratelui Marius Giuroniu

UN NOU PROIECT SPIRITUAL LA FENEŞ

            În data de 29 ianuarie 2012, în cadrul serviciului divin ce a avut loc în lăcaşul de închinare al Bisericii Creştine Baptiste „BETEL” din Feneş, Caraş-Severin, a fost oficiată ceremonia de ordinare a fratelui Marius Giuroniu ca şi pastor al acestei Biserici. Odată cu această investire, din punct de vedere uman, s-au pus bazele unui nou proiect spiritual al Bisericii din Feneş. Un proiect îndrăzneţ care s-a născut în minţile noastre cu mai bine de doi ani în urmă, un proiect pentru care am cerut călăuzirea Domnului şi pe care l-am pus încă de la început în Mâna Lui bună. Deşi este un proiect în care sunt angrenaţi oameni, acesta nu se bazează pe oameni, ci pe Dumnezeu Tatăl – Făcătorul nostru şi al tuturor lucrurilor, pe Fiul Său Isus Hristos – Mântuitorul nostru si pe puterea Duhului Sfânt sub a cărui călăuzire am dori să lucrăm în continuare. Într-o mare măsură dorim ca acest proiect spiritual să fie o continuare pe mai multe direcţii a ceea ce a fost început în anul 2000, odată cu instalarea fratelui Păun Belciu ca şi  păstor  al Bisericii Baptiste din Feneş.

Uitându-ne în urmă dorim să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru noi, pentru tot ce ne-a dat. Dacă am realizat ceva până astăzi (şi trebuie să recunoaştem că  s-au  făcut  destule  atât  în plan spiritual, cât şi în plan administrativ), se datorează lui Dumnezeu – toată lauda să fie a Lui. Pentru ceea ce n-am făcut şi puteam să facem îi cerem iertare Domnului.

Mulţumim fratelui păstor Păun Bleciu care timp de 12 ani a slujit Biserica din Feneş cu dăruire. Este un om special, un om al lui Dumnezeu şi un păstor deosebit. El a fost aproape de Biserică în toată această perioadă. A ştiut cum să ne mustre, dar şi cum să ne aprecieze. Am plâns împreună, dar ne-am şi bucurat împreună. A slujit fără murmur, cu înţelegere şi făcând o mulţime de sacrificii.

Mulţumim membrilor Bisericii din Feneş care au înţeles importanţa acestui nou proiect spiritual, fiind gata să-şi asume implicaţiile (nu puţine de altfel) şi să-şi pună la dispoziţia lucrării toate resursele în vederea lărgirii Împărăţiei lui Dumnezeu în satul Feneş.

Serviciul divin a fost condus de fratele Păun Bleciu, iar ceremonia de ordinare a fost oficiată de către fratele Ilie Milutin (pastor al Bisericii din Coronini, vicepreşedinte al Comunităţii Creştine Baptiste din Caraş-Severin) care a fost şi preşedintele comisiei de ordinare. Din comisia de ordinare au mai făcut parte fratele Ovidiu Tămaş (pastor al Bisericii din Pârvova)  – secretarul comisiei si trei membrii: fratele Păun Belciu (pastor al Bisericii din Rusca-Teregova), fratele Gigi Negrea (pastor al Bisericii din Biniş) şi fratele Cătălin Constantin (pastor al Bisericii nr.2 din Reşiţa). Au mai participat la acest eveniment special din viaţa Bisericii din Feneş, ca şi invitaţi: fratele Cristi Hînda – pastor al Bisericii din Bănia, fratele Beniamin Dragu – pastor al Bisericii din Bolvaşniţa, fratele Iacob Logoş – pastor al Bisericii din Nădrag (Timiş) şi fratele Sergiu Ionescu – pastor al Bisericii din Crivina (Timiş).

29 ianuarie 2012 a fost o zi frumoasă în care am avut parte din nou de harul Domnului. Ne-am rugat pentru lucrarea Domnului din Feneş, pentru fratele Marius Giuroniu, ne-am închinat prin cântare împreună cu orchestra din Feneş şi ne-am bucurat de îndemnurile pe care fraţii păstori ni le-au dat din Cuvântul lui Dumnezeu.

Noul proiect spiritual al Bisericii din Feneş vizează patru direcţii care în bună parte au fost urmărite şi până în prezent:

  1. Eficientizarea serviciilor de închinare din casa Domnului: ieşirea din tiparele (formele) care în loc să ne aducă în starea de comuniune cu Dumnezeu, ne determină să devenim formali; întocmirea unui program pliat pe nevoile de creştere a Bisericii, pe resursele umane ale Bisericii şi posibilităţile ei. Până în prezent acesta a fost unul din punctele forte ale creşterii noastre ca şi Biserică.
  2. O mai bună cunoaştere a lui Dumnezeu (Osea 6:3a): în acest sens, până în prezent, am pus accentul pe studiul Scripturii, adoptând principii serioase în prezentarea doctrinelor biblice şi mijloace moderne de a învăţa (educa) Biserica. Şi s-au văzut şi unele rezultate. Dorim să dezvoltăm acest aspect plecând de la premiza că un om care Îl cunoaşte pe Dumnezeu nu poate trăi oricum, ci este responsabil cu viaţa sa şi totodată un om bine educat se autodisciplinează în lumina Cuvântului lui Dumnezeu.
  3. O închinare cu pasiune înaintea lui Dumnezeu (Ioan 4:24; Romani 12:1; Amos 4:4,5; Amos 5:21-23): avem deficienţe în această zonă, de aceea dorim să îmbunătăţim modul de a ne închina în Casa Domnului, să avem o închinare în duh şi adevăr, nu de formă, trăind cu liniştea falsă a ritualurilor. Aici vizăm mai multe aspecte: felul în care ne rugăm, felul în care cântăm (fie cu Biserica, fie cu orchestra), felul în care citim Scriptura, să dezvoltăm lucrarea cu copiii şi tinerii Bisericii şi nu în cele din urmă, modul în care noi participăm la actul solemn al Cinei Domnului.
  4. O vizibilitate mai bună a Bisericii în exterior (1 Petru 2:1-3; Efeseni 4:11-15; 2 Corinteni 5:17; Romani 12:2; Romani 13:11-14): deşi am încercat să îmbunătăţim imaginea Bisericii în satul Feneş, putem spune cu ruşine că am falimentat la acest capitol. De aceea ne dorim să lucrăm în aşa fel încât fiecare membru al Bisericii să fie o bună mărturie în cetatea Feneş şi nu numai. Şi aici vizăm câteva aspecte: creşterea noastră în asemănare cu Hristos, comportamentul nostru ca şi făpturi noi în Hristos, o bună relaţionare cu semenii noştrii (prin implicarea noastră în activităţi comune extrabisericeşti) şi promovarea în continuare a materialelor creştine (Jurnal Creştin de Feneş). Devenisem o Biserică „de duminica” şi dorim să fim o Biserică „de fiecare zi”.

În acest context şi având în minte un asemenea proiect am considerat oportună ordinarea fratelui Marius Giuroniu ca şi pastor în exclusivitate al Bisericii Baptiste din Feneş, care să locuiască în Feneş şi care să pună umărul alături de noi la lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu în satul nostru.

Suntem conştienţi de faptul că un proiect spiritual se poate face numai cu oameni spirituali. Doamne ajută-ne să fim astfel de oameni. Credem că vom reuşi numai dacă fratele Marius Giuroniu şi noi vom rămâne sub autoritatea lui Dumnezeu. Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă! Şi pentru că în faţă ne stă un drum pe care nu-l cunoaştem, la fel ca Moise Îi spunem şi noi Domnului: „Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.”

a consemnat, Luca Iacobici

Secretar BCB Feneş

Această prezentare necesită JavaScript.

2 răspunsuri to “Biserica Baptistă Feneş – ordinarea fratelui Marius Giuroniu”

  1. maria Says:

    Multumim lui Dumnezeu ca in vremuri ca si acestea cind pacatul a ajuns la culme sint tineri care il cauta pe Dumnezeu si se pun la dispozitia LUI.NU ESTE USOR SA FI PASTOR ATIT DE TINAR DAR NE RUGAM CA DUMNEZEU SA-L BINECUVINTEZE CU INTELEPCIUNE DE SUS S-AI DE-A CALAUZIRE SI VIZIUNE CA BISERICA SA CRESCA SI SPITITUAL SI NUMERIC.SA NE RUGAM PENTRU TOTI PASTORI SA ADUCA HRANA SI INVATATURA CURATA SI SANATOASA DUPA SCRIPTURA .II INCREDINTAM PE TOTI IN MINA DOMNULUI SI DUHUL SFINT S-AI FOLOSEASCA CU PUTERE ORI DE CITE ORI SE RIDICA IN NUMELE DOMNULUI.AMIN


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s