UNICUL..

Prin anii 1970, un soţ şi o soţie, amândoi trecuţi de floarea vârstei au zburat din America spre Franţa pentru a depune flori la mormântul fiului lor, căzut pe plajele Normandiei, pe 6 iunie 1944, cu ocazia Marii Invazii din al II-lea război mondial. Ajunşi pe ţărm, au văzut pe un câmp imens, unde erau un infinit de cruci albe, rânduite perfect, la un unghi de 90 de grade, care umpleau întreaga suprafaţă a câmpului… cât vedeai cu ochii.

Sprijinindu-se unul pe altul, cei doi bătrâni au luat la rând şir după şir, aceste cruci identice, căutând locul unde era înmormântat fiul lor. La un moment dat s-au oprit în dreptul unei cruci. Bătrânul a rămas în picioare, iar bătrâna a îngenunchiat şi a început să plângă.

În acelaşi timp, un reporter francez, care tocmai îşi pregătea material pentru un articol, s-a oprit lângă ei. Reporterul s-a uitat la ei şi a înţeles durerea lor. Nu a stat pe gânduri a început imediat să facă poze. Bătrânii nu l-au observat. Momentul crucial pentru reporter a fost atunci când acestă mamă , ridicandu-se, şi-a rotit privirea asupra câmpului imens de cruci albe, identice, iar apoi, uitându-se în ochii bătrânului i-a spus:

-“Ştii , pentru lume el a fost doar un altul, dar pentru noi el a fost unicul…” 

Acesta întâmplare m-a atins profund. Mi-am dat seama de adevărul spiritual pe care îl are.  Pentru lumea întreagă, numele Isus este doar un altul şi numele LUI nu reprezinta prea mult. Însă pentru noi creştinii, EL, Isus este Unic. Ceea ce este grav este faptul că Isus a început să devină şi pentru noi creştinii, încetul cu încetul, doar …un altul. În Faptele apostolilor 4:12 ni se spune: “În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer nici un alt NUME dat oamenilor în care trebuie să fie mântuiţi”.

Isus este mântuirea, salvarea, iertarea, vindecarea şi puterea noastră. Doar în Numele Lui avem toate aceste lucruri. Atunci când vom conştientiza aceste lucruri şi ne vom raporta ca atare la numele LUI…doar atunci vom trăi o viaţă de creştin autentic. Pentru ca Isus este UNIC.

Publicat în meditaţie. 3 Comments »

3 răspunsuri to “UNICUL..”

  1. Cristian Says:

    Frumos articol! Isus pentru noi sa fie intodeauna UNICUL si nimic din viata noastra sa nu fie mai frumos decat Mantuitorul nostru! Fi binecuvantat!

  2. maria Says:

    Da Domul Isus este Unicul ,oricit vom cauta in lumea aceasta nu vom gasi pe nimeni sa ne iubeasca asa cum face EL .Dumnezeu sa ne ajute pe noi care sintem copii lui sa-l iubim si sa pretuim tot ce a facut si face pentru noi sa nu devina un altul .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s